חוש האכילה

לקריאה על חודש שבט ומזל החודש לחצו כאן

סיפור חטא עץ הדעת מלמד על הפרת איזון האכילה.

כבר בגן עדן התפתחה אכילה בלתי מודעת

כאשר הנחש פיתה את האדם לאכול מפרי עץ הדעת.


ערכן הגימטרי הזהה של המילה "אני" והמילה "בטן" (61)

מגלה כי נפרדות בין האני לבטן יוצר אכילה לא מודעת,

המשבשת את תחושת השובע

ועלולה לגרום לבעיות שליטה (אנורקסיה, בולימיה).

נתק מהצרכים הטבעיים עלול לגרום לתאווה והתענגות על הטעם,

שאינה אכילה לשם הזנה בלבד.


 

חודש שבט מקושר לחוש האכילה


תשומת לב לאכילה מודעת, מבורכת ושמחה

הזנה פיזית ורוחנית כאחד,

התחברות לנשמה, האור המיוחד שאנו.

 

החודש מייצג חיבור של הטבע והאדם,

באהבה והודיה לבורא וליקום

על השפע והטעמים הרבים שסביבנו

עם אנרגיות גבוהות של שפע רוחני וגשמי, תבונה ועשייה.

 

מהי אכילה נכונה?

אכילה מודעת, כאשר חשים איך וכמה לאכול.

 

מודעות מאפשרת להתעלות מעל תלות במזון

ומעל חווית הסיפוק מהאכילה.


ע"פ הרמב"ם מומלץ לאכול רק כדי שלושה רבעים מתחושת השובע.

 

ביהדות מקובל לומר את ברכת המזון לפני ואחרי הארוחה

כדי ליהנות מאכילה מודעת.


מול חוש האכילה של חודש שבט נמצא חוש השמיעה של חודש אב.

הדבר מעיד כי אדם המקשיב לעצמו

ייהנה מאכילה מתוקנת ומודעת,

יאכל לשובע בשמחה ובהכרת תודה לבורא על השפע שהיקום מציע.

 


לקריאה על חודש שבט ומזל החודש לחצו כאן